BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
Get Adobe Flash player

Pentru a opri muzica - click pe butonul din dreapta al mouse-ului și debifați "PLAY"

fishfishman9

Motto:

"Iubirea este ca o partidă de pescuit: un fir întins care dă să se rupă atunci când captura de la capătul firului se zbate agonic cu acele înfipte în inimă; mulinezi cu disperare, lași piedica liberă, te forțezi din toate încheieturile, transpiri, picioarele-ți tremură ca o piftie gelatinoasă, lupți încrâncenat atunci când ripostează ca un cal sălbatic încălecat prima oară, dai fir liber, o obosești, dar ea se împotrivește; știe că apropierea de mal nu este-o salvare de la înnec, ci doar o închisoare pe viață prinsă-n inelul minciocului de-un pătimit pescar de suflete…"

Iulian Lorincz

Fir întins!


Un motto ce parcă-ți aduce tristețe... Deși așa pare, totuși să nu uităm că pescuitul sportiv, ca și iubirea, sunt minunate. Totul ține de cum se termină... Ca și în iubire, poți fi tare dezamăgit. Însă dacă vrei să ai o reușită la o partidă de pescuit, dacă-ți dorești să te simți bine, începi prin a căuta locul potrivit, așa cum în iubire cauți omul potrivit. Așa că, voi încerca în cele ce urmează să vă împărtășesc câteva din locurile minunate unde eu sau prietenii mei am avut capturi frumoase și ne-am simțit bine.

Ape de pescuit din județele: Bacău, Neamț, Vâlcea
precum și câteva fotografii și capturi din Spania
Solunar
Get Adobe Flash player

Pentru un solunar mai detaliat accesați www.solunarclock.com sau

accesați Fishingreminder.com

Ape din județul Bacău:

Lacul Bacău II (Lacul Șerbănești)
Este situat pe raza municipiului Bacău, pe cursul râului Bistrița și are o suprafață de 202 ha. O frumoasă galerie foto o găsiți la adresa: Aici poți pescui caras, știucă, biban, crap, șalau, roșioară, clean.
Lacul de Agrement Bacău
Aflat în jurul Insulei de Agrement din municipiul Bacău, adăpostea speciile de pești: caras, crap, biban, șalău, știucă. Acum nu știu ce se mai poate prinde, pentru că lacul se colmatează pe zi ce trece, iar autoritățile nu iau nici-o măsură. Păcat, pentru că era una din oazele de liniște și locul unde băcăuanii puteau evada pentru două ore înainte de apusul soarelui să dea la un pește... Încă mai găsești în fiecare zi pescari cu undițe sau lansete, ce-și așteaptă răbdători capturile.
Lacul Răcăciuni
Este cel mai mare lac de acumulare artificial din jud. Bacău pe râul Siret, având o suprafață de 2004 ha. Este situat pe latura de est a comunei Răcăciuni, la cca 25 km sud de Bacău pe artera europeană E 85 (DN2). Din comuna Răcăciuni se merge pe DJ 252 E Răcăciuni-Pâncești și după încă 3 km se ajunge la lac. Aici găsiți crap, caras, știucă, șalău, biban, roșioară, clean, avat și somn, însă doar ce a mai rămas după braconajul din zonă.
Lacul Berești Sascut
Lac de acumulare pe cursul râului Siret, în aval de cel de la Răcăciuni, cu o suprafață de 1800 ha. Se poate ajunge prin localitatea Sascut, aflată la 46 km sud de Bacău pe E85. Din Sascut se trece prin satul Berești și după 3-4 km se ajunge pe lac. Aici încă mai puteți pescui crap, somn, plătică, șalău, avat, dar ca peste tot, doar din ce mai rămâne după braconaj.
Râul Siret
Siretul străbate județul Bacău. Cele mai căutate zone pentru cei din municipiul Bacău sunt: Traian, Furnicari, Balta Albastră, Siret. Puteți prinde roșioară, plătică, caras, clean, biban, știucă, șalău și destul de rar crap sau somn.
Râul Bistrița
După ce străbate Carpații Orientali, apoi trece prin orașele Bicaz, Piatra Neamț, Roznov, Buhuși și Bacău, se varsă în Siret în apropierea Bacăului. Pe întreg cursul adăpostește multe specii de pești, numai bune de prins în cârlig: lostriță, morunaș, mreană, lipan, roșioară, plătică, caras, clean, biban, oblete, babușcă, scobar, știucă, șalău, păstrăv și crap.

Ape din țară

Lacul Izvorul Muntelui (Bicaz)
Lacul de acumulare "Izvorul Muntelui", cunoscut și sub numele de "lacul Bicaz", este cel mai mare lac artificial (antropic) amenajat pe râurile interioare din România. Situat pe cursul superior al râului Bistrița, lângă orașul Bicaz, jud. Neamț, lacul s-a format ca urmare a construirii barajului hidroenergetic cu același nume. Perimetrul mediu al lacului este de aproximativ 71 km. Fauna lacului este alcatuită din mreană, clean, lostriță, scobar, moioagă, babușcă, păstrăv indigen, păstrăv de lac și păstrăv curcubeu, oblet, porcușor, plătică. De altfel aici există amenajată și o crescătorie de păstrăv (Potoci).
Lacul Vidra
Situat în județul Vâlcea, se întinde pe o distanță de 9 Km, adunând apele din 86 de râuri și pâraie de pe Lotru și din unele bazine hidrografice vecine, precum Jiețul, Oltețul, Luncavățul, Cerna, Bistrița, Uria, Lotrioara. Fauna piscicolă este reprezentată de scobar, păstrăv și boiștean.
Lacul Brădișor
Lac antropic, cu o suprafață de 230 ha, aflat tot în județul Vâlcea, între Brezoi și Voineasa pe DN7A. Și aici găsim scobar, păstrăv și boiștean.
Lacul Cuejdel sau Lacul Crucii
Situat în județul Neamț, este unul dintre cele mai mari lacuri de baraj natural din Europa, având o suprafață de aproximativ 150 ha, o adâncime medie de 10 m și un volum de apă ce este în permanentă creștere. Barajul are 30 m înălțime și 100 m lungime, în aval formându-se alte patru lacuri mici. Lacul Cuejdel s-a format în urma unor alunecări de teren succesive (1978-1991) pe cursul Cuejdelului, la baza Culmii Munticelu. Este rezervație naturală din anul 2004, prin hotărâre guvernamentală. Puteți prinde boișteni, caras și păstrăv.
Râul Tarcău și afluenții săi
Aflat în județul Neamț, străbate o zonă de munte de o frumusețe rară. Poți pescui clean, scobar și păstrăv. Și pe afluenții râului Tarcău (Brateș, Bobeica, Dumitru), se pot prinde pești mici, numeric mai mulți. În râul Tarcău însă, se poate prinde clean foarte mare, acesta urcând din Bistrița (sau chiar și scobar în primii 10 km de la confluență la deal). Păstrăvul în general se poate găsi dincolo de Ardeluța.
Rezervația de Zimbri "Dragoș Vodă" Vânători-Neamț
Deține 3 iazuri: în primul se găsește crap, caras și biban, în al 2-lea este caras, biban și șalău, iar în al 3-lea puteți prinde șalau, ten, însă și multe agățături... Aici se plătește taxă pentru pescuit.

REȚETE DE MĂMĂLIGĂ PENTRU CUBULEȚ/PĂTRĂȚICĂ

Și pentru că un pescar trebuie să știe să facă și o mămăliguță bună pentru pătrățică, vă vin în ajutor cu câteva rețete ale domnului Viorel Olteanu, care ne împărtășea și câteva secrete pentru reușita mămăligii de cub:

1. Ingrediente: apă, 5 linguri arpacaș sau grâu decorticat, un vârf de scobitoare de șofran, un pliculeț de zahăr vanilat, 3-4 picături de ulei de anason sau 1/2 linguriță de anason râșnit, 1/4 pahar mălai Și pentru mămăliga de arc: 3 pahare de mălai rămas din cernut, 2 lingurițe de anason nerâșnit, 2 plicuri de zahăr vanilat

Într-un vas mare (3-4 litri) se pune la fiert arpacașul.
Separat, în vasul de tuci, așezat pe tabla de copt vinete, la foc mic, pun un pahar de apă, un vârf de scobitoare de șofran, un pliculeț de zahăr vanilat, 3-4 picături de ulei de anason sau 1/2 linguriță de anason râșnit, 1/4 dintr-un pahar (același ca pentru apă) de mălai foarte bine cernut. Când apa dă în clocot, adaug celelalte 3/4 de pahar de mălai, răsturnate mușuroi. Se păstrează focul mic. Se lasă mușuroiul la fiert până se umectează înspre vârf; se taie de mai multe ori cu lama unui cuțit (pentru a pătrunde bine umezeala) și se mai lasă câteva minute la fiert. Se amestecă bine apoi cu o lingură de lemn până se simte că toată compoziția este destul de omogenă și de tare. Se scoate boțul de mămăligă pe un fund de lemn la răcorit.
Se pune în tuci apa pentru mămăliga de arc, adică: 3 pahare de apă, 3 pahare de mălai rămas din cernut, 2 lingurițe de anason nerâșnit, 2 plicuri de zahăr vanilat. Apa se ia clocotită deja din vasul cu arpacaș, mălaiul se pune tot mușuroi (nu contează dacă se ia cu apa și boabe de arpacaș, este chiar foarte bine).
Revenim la boțul de mămăligă pentru pătrățică. Se frământă bine cât este călduț, formând o minge care se strânge tare, tare, prin rotire într-o cârpă. Se leagă cu sfoară "mingea" și se pune la fiert în vasul cu arpacaș, care fierbe la foc mic. Peste oală se pune capac pentru a nu se evapora apa prea repede, apa trebuind să acopere "mingea".
Se mestecă acum mămăliga de arc până cade ușor de pe făcălețul de lemn și se lasă la răcorit.
"Mingea" trebuie să fiarbă la foc mic peste o oră. Dacă e nevoie să se completeze apa de fiert, se va face tot cu apă clocotită. După ce a fiert, se scoate din cârpă și se lasă la scurs în strecurătoare.
Arpacașul, scurs la rândul lui, se poate folosi cu succes astfel: după ce se fixează mămăliga pe arc, se ia o mână de arpacaș care se presează deasupra peste aceasta. Se poate folosi chiar ca nadă când se pescuiește la undiță cu plută.

2. Ingrediente: o măsură apă, o măsură mălai

Se pune mălaiul mușuroi când dă apa în clocot. Se fierbe 10 minute. Se amestecă bine, se presează în tuci, se stinge focul și se lasă tuciul pe tabla încinsă, acoperit cu un capac, încă 30 de minute.Capacul se va ridica cu grijă pentru a nu curge apa, condensată pe interiorul capacului, peste mămăligă. Se răstoarnă pe fundul de lemn și se formează prin presări repetate până la forma unei cărămizi.

3. Ingrediente: două cești de apă, doi pumni de mălai cernut

Se face un terci care se fierbe bine. Se pune apoi un pumn de mălai deasupra, mușuroi. Se amestecă bine după ce a fiert și mușuroiul. Este gata când se amestecă foarte greu. Se împarte cantitatea în două. Se pune apă la fiert. Cele două părți se strâng foarte tare în tifon dublu. Se fierb 2 ore la foc mic. Se scurg bine de apă prin strecurătoare.

4. Ingrediente: două linguri de mălai inferior cernut bine, două linguri de făină albă, un ou (albuș i gălbenuș)

Se amestecă bine toate, se frământă până se formează o turtă. Într-o oală cu apă se pune foaie de hârtie pentru copt (ca să nu se prindă de fundul oalei), și se fierbe turtița, la foc mic, 30 de minute, întorcându-se din când în când. După ce a fiert, se lasă 30 de minute sub jet de apă rece, apoi la scurs, în strecurătoare.

5. Ingrediente: două linguri de mălai, două linguri de făină albă, un ou întreg

Se bate oul, se amestecă ingredientele, se adaugă mălaiul, pe urmă făina albă. Dacă amestecul e prea tare, se adaugă puțină apă ca să iasă o pastă consistentă. Într-o cratiță se pune apă la fiert; când clocotește se dă focul la mic. Se umezește o lingură cu care se ia din compoziție cam 2/3 de lingură, făcându-se găluște. Se fierb 10 minute sau mai puțin, întorcându-se în apă. Când sunt fierte și se taie ușor cu lingura, sunt albicioase. Se strecoară să nu rămână apoase, se pun pe o farfurie și se strivesc cu furculița. După ce se răcesc se face cu mâna o singură gălușcă mare, pe care o formăm ca pe o cărămidă pentru a putea tăia ușor felii din ea.

6. Ingrediente: 2 1/2 măsuri de apă, o măsură de mălai

Se presară mălaiul în apa rece din tuci, pusă la fiert pe foc mic, pe o tablă. Când se formează boțul de mămăligă, se împarte în 4 cu cuțitul, fără a se amesteca, lăsând să fiarbă în continuare, 20 de minute. Se ia de pe foc și se scurge surpusul de terci care a rămas. Se frământă cu făcălețul toate părțile la un loc. Dacă este prea tare, se mai poate adăuga din terciul scurs. Mămăliga este fiartă când nu se mai prinde de făcăleț. Se presează cu o lingură de lemn și se lasă pe foc până se ridică din cauza aerului cald (pufăie). Se răstoarnă pe fundul de lemn și se formează.

Dacă totuși mămăliga nu vă iese și se ambiționează să rămână moale, păstrați-vă calmul de pescari și amestecați-o la malul apei, cu miez de pâine ușor umezit, până se întărește suficient. Rupeți cocoloașe din ea, pe care le formați apoi între degete ca pe niște cubulețe, punându-le deoparte la soare. În câteva minute se usucă și prind o crustă suficient de tare ca să stea pe cârlig când lansați.

Nu-mi rămâne decât să vă doresc FIR ÎNTINS și să aveți parte de MAREA CAPTURĂ!

fishman